BSO KIDS PALEIS

Pedagogisch Beleid

U heeft ons slagzin hoogstwaarschijnlijk al meermaals voorbij zien komen; ‘Hoffelijk bouwen aan hun toekomst!’

Hoffelijk vaart nagenoeg in hetzelfde schuitje als ‘Paleis’, en bij ons op de buitenschoolse opvang, bouwen aan hun toekomst, van onze ‘Kids’. Maar wat definieert hoffelijk nu? Hoffelijk wordt omschreven als beschaafd en/of beleefd, maar ook als ‘met zorg en aandacht voor anderen’. Dit laatste kenmerkt Kids Paleis het allerbest.

De opvoed driehoek van onze kinderen bestaat uit het gezin, de basisschool en Kids Paleis. De basisdoelen voor het opvoeden van kinderen in de buitenschoolse opvang zijn in principe dezelfde als in het gezin, maar de buitenschoolse opvang heeft vaak meer middelen ter beschikking om die doelen te realiseren als het gezin. Een ieder draagt daar op zijn eigen manier aan bij, elk hun eigen specifieke karakter en kansen, afhankelijk van de ontwikkelingsfase van de kinderen en de mogelijkheden die de setting biedt.

Binnen de wet kinderopvang is er beschreven wat verantwoorde kinderopvang betekent. In deze definitie van verantwoorde kinderopvang kun je een aantal zaken onderscheiden, namelijk de vier pedagogisch basisdoelen van Marianne Riksen Walraven en de zes interactievaardigheden opgesteld door Nederlands Consortium Kinderopvang Onderzoek oftewel NCKO.

In ons pedagogisch beleidsplan bij Kids Paleis staat onze visie op kindontwikkeling centraal. We hanteren concrete pedagogische doelen en werkwijzen om deze visie in de praktijk te brengen. Dit omvat onder andere het creëren van een veilige en stimulerende omgeving waarin kinderen sociaal-emotioneel, cognitief en motorisch kunnen groeien. Daarnaast leggen we nadruk op respect voor diversiteit en inclusie, waarbij we elk kind en gezin waarderen en ondersteunen in hun unieke behoeften.

Een ander belangrijk aspect is de samenwerking met ouders, die als partners worden gezien in de ontwikkeling van hun kinderen. Door regelmatige communicatie, betrokkenheid en het delen van informatie streven we naar een nauwe band tussen ouders en de opvang.

Verder is evaluatie en bijstelling van ons beleid essentieel. We reflecteren regelmatig op onze werkwijze, verzamelen feedback van ouders en medewerkers en passen ons beleid aan waar nodig om de kwaliteit van onze opvang te waarborgen.

Voor meer informatie over ons Pedagogisch beleid kunt u gerust contact met ons opnemen via info@kidspaleis.nl.

BSO KIDS PALEIS

Emotionele veiligheid

Bij Kids Paleis streven we naar een veilige en warme omgeving waarin jouw kind zich helemaal thuis voelt. Dit gevoel van emotionele veiligheid is de basis voor ontdekken en ontwikkelen. We willen dat jouw kind zich hier op zijn gemak voelt, zodat hij of zij vol vertrouwen de wereld kan verkennen en nieuwe dingen kan leren.

We geloven ook sterk in het stimuleren van de persoonlijke competentie van elk kind. Dit betekent dat we niet alleen kijken naar de cognitieve ontwikkeling, maar ook naar taalvaardigheid, creativiteit en motorische vaardigheden. We willen dat jouw kind zich op allerlei gebieden kan ontplooien en zijn of haar talenten kan ontdekken.

Een belangrijk aspect van onze opvang is de ontwikkeling van sociale competentie. Dit betekent dat we jouw kind leren omgaan met anderen, samen spelen, conflicten oplossen en zichzelf durven zijn in een groep. We vinden het ook belangrijk dat kinderen normen en waarden leren, zodat ze weten hoe ze zich moeten gedragen en respect tonen voor anderen.

Onze pedagogisch medewerkers spelen hierbij een cruciale rol. Zij hebben niet alleen oog voor de ontwikkeling van jouw kind, maar ook voor de interactie en omgang met alle kinderen in de groep. We hechten veel waarde aan hun interactieve vaardigheden, zoals gevoeligheid, respect voor autonomie en het stellen van duidelijke grenzen. Daarnaast stimuleren ze de ontwikkeling door te praten, uitleg te geven, interacties te begeleiden en de nieuwsgierigheid van jouw kind te prikkelen.

Voor meer informatie over ons Veiligheid-en Gezondheidsbeleid kunt u gerust contact met ons opnemen via info@kidspaleis.nl.

BSO KIDS PALEIS

Voeding

Bij Kids Paleis zorgen wij ervoor dat elk kind op de juiste tijden voldoende en gezonde voeding krijgt, volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum en de Schijf van Vijf. We bieden water en suikervrije thee aan als drankjes, en als tussendoortjes kunnen de kinderen kiezen uit bijvoorbeeld vers fruit, knapperige groentesnacks of crackers met gezond beleg.

Voor de lunch bereiden we een heerlijke broodmaaltijd, en ’s avonds serveren we een warme maaltijd, allemaal vers en met liefde klaargemaakt door onze toegewijde medewerkers. Onze warme maaltijden variëren dagelijks en bevatten vis, vlees (zoals rundvlees, kalkoen en kip), peulvruchten, eieren en vegetarische opties.

Bij Kids Paleis houden we rekening met alle allergieën, intoleranties, diëten, religieuze overtuigingen en de individuele wensen van elk kind. Zo zorgen we ervoor dat iedereen veilig en tevreden kan genieten van zijn of haar maaltijd.

Voor meer informatie over ons voedingsbeleid kunt u gerust contact met ons opnemen via info@kidspaleis.nl.

Vraag nu gemakkelijk een rondleiding aan

                                                                                                                                                                      KVK: 66461375 | Telefoonnummer 020 737 1707 | Email: info@kidspaleis.nl |Osdorperban 138 1069ZR Amsterdam